Nézők közé csapódtak egy tűzijáték rakétái Mátészalkán

Nézők közé csapódtak egy tűzijáték rakétái Mátészalkán

Tűzijáték (Fotó: Pixabay/ Christine Aubé)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább két rakéta emberek közé csapódott a mátészalkai Fényes Napok fesztivál második napján péntek este – adta hírül az RTL Híradója. Az esetet az egyik néző rögzítette, a tűzijátékot a Mátészalkai Fényes Napok rendezvénysorozat részeként tartották.

Több százan figyelték a tűzijátékot Mátészalkán, amikor az egyik rakéta nem robbant fel a magasban, hanem a közönség közé csapódott, és ott kezdett el füstölni és pattogni, majd felrobbant. Többen megijedtek és futni kezdtek.

Az első becsapódás után folytatódott a tűzijáték és egy újabb rakéta is a tömeghez közel ért földet. A második rakéta egy parkoló autót talált telibe.

A rakétákat a polgármesteri hivatal épületének tetejéről lőtték ki, mint eddig minden évben. Korábban nem volt hasonló probléma. A szervezők szerint az időjárási körülmények csendesek voltak, hirtelen szélmozgásnak aligha volt köze a becsapódásokhoz.

Az incidensben senki nem sérült meg komolyabban, a rendőrség és a katasztrófavédelem is vizsgálja az ügyet.