Nincs elég rendőrjárőr a megyeszékhelyek nagy részén

Nincs elég rendőrjárőr a megyeszékhelyek nagy részén

Több mint 800 próbaidős rendőr eskütétele 2015-be (Fotó: Miniszterelnökség/Botár Gergely)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tizennégy városban, tehát a megyeszékhelyek háromnegyedében kevesebb a járőr, járőrvezető és járőrparancsnok, mint szükséges lenne – írja a 24.hu. A megyei rendőrkapitányságokra beadott közérdekűadat-igénylésekből kiderült, hogy az elmúlt öt évben Egerben esett leginkább a járőrök száma. Míg 2014-ben még 117 státusz volt, addig ma csak 105, ezek közül is mindössze 88 betöltött.

Miskolcon van a legtöbb, szám szerint 208 járőr, itt csupán hét álláshely nincs betöltve. Debrecenben, Szekszárdon, Salgótarjánban és Szombathelyen nincs járőrhiány. Tatabányán ellenben nagyon is, és az 52 státuszból csupán 39-et tudnak betölteni.

Szegeden 2014-ben még 133 státusz volt, ma viszont csak 121 van, és 101 járőr látja el a feladatát. Kaposváron 19 státusz betöltetlen, és mindössze 77 járőr van, pedig öt éve még 102-re volt keret. Zalaegerszegen csak négy álláshely nincs betöltve, de ez azért lehet, mert a 2014-es 93-mal szemben ma 74 a státuszok száma. Szolnokon korábban 110 járőr, járőrvezető és járőrparancsnok volt, most viszont 85 van. A betölthető státuszok számát is csökkentették 101-re.

Akad, ahol emelkedett a betöltött státuszok és a járőrök száma: ilyen város Kecskemét, Békéscsaba és Debrecen. Békéscsabán hattal, Debrecenben pedig kilenccel több a járőr, mint 2014-ben. Szombathelyen 103-ról 116-ra, Győrben 111-ről 125-re nőtt a járőrök száma. Szekszárdon a legkülönösebb a helyzet, mivel ott 61 státuszra 81 járőr jut.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.