Női kézilabda-vb: csak a védett játékosok vehetnek részt, a kézfogás is tilos lesz

Női kézilabda-vb: csak a védett játékosok vehetnek részt, a kézfogás is tilos lesz

A már felhasznált német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina, az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina és a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina fiolái a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. augusztus 31-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig két és fél héttel a torna kezdete előtt a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) úgy döntött, hogy csak teljesen beoltott vagy a koronavírus-fertőzésen átesett játékosok vehetnek részt a december 1-jén kezdődő női világbajnokságon.

A hírt Per Bertelsen, az IHF igazgatótanácsának tagja erősítette meg a dán TV 2 portálnak. A korlátozás nemcsak a játékosokra, de a stábtagokra, valamint a versenybírókra, a szervezőkre és a játékvezetőkre is vonatkozik. A weblap szerint a nemzetközi szervezet levélben értesítette erről a 32 résztvevő ország szövetségét. A további rendelkezések szerint az utazás előtt 72 órával PCR-tesztet kérnek a válogatottaktól – a torna alatt is végeznek majd teszteket –, a mérkőzések előtt és után pedig tilos lesz a kézfogás.

A spanyolországi tornán a magyar válogatott a szlovák, a cseh és a német csapattal szerepel azonos csoportban. Az idei lesz a 25. női világbajnokság – és a 23., amelyre a magyar válogatott kijutott –, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornának december 1-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castelló és Torrevieja ad otthont.

Mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe. A magyar csapat a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkozhat Granollersben.

(MTI)