Női ruhákba bújt a 19 éves férfi, hogy ellopja őket, majd a biztonsági őrre támadt

Női ruhákba bújt a 19 éves férfi, hogy ellopja őket, majd a biztonsági őrre támadt

Női ruhákat vett fel a 19 éves férfi, hogy ellopja őket (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy 19 éves férfit vettek őrizetbe a rendőrök, aki úgy gondolta, hogy nem lesz gyanús, ha női ruhákat vesz magára, majd azokban távozik egy női ruhaboltból – számolt be róla honlapján a rendőrség.

Mint felidézték, lopásról érkezett bejelentés a rendőrségre január 20-án este. A járőröket Kecskemét bevásárló központjának egyik eladója értesítette, mivel egy ismeretlen férfi és nő próbált meg ruhákat lopni az üzletből. – A tolvajduót az áruház biztonsági őre tetten érte, így a kár megtérült. Ám nem sokkal később egy másik üzletben tűnt fel a páros férfi tagja, és itt sem szándékozott fizetni a termékekért. Ez alkalommal egy kizárólag női és gyermekruhákat árusító üzletből próbált elhozni egy kabátot és egy pulóvert a tolvaj, méghozzá úgy, hogy felvette azokat. Azonban hamar szemet szúrt az eladóknak, hogy női ruhában próbálja elhagyni az üzletet a férfi – írták.

Az ismét tetten ért tolvaj  nem volt együttműködő: nem akarta visszaadni a lopott árut és lökdösődni, majd dulakodni kezdett az egyik biztonsági őrrel. Ez odáig fajult, hogy többször meg is ütötte a női alkalmazottat. A férfi végül elmenekült, de több biztonsági őr is a nyomába eredt, akiknek sikerült feltartóztatni a rendőrök kiérkezéséig.

A 19 éves tolvajt őrizetbe vették a rablás miatt és gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezik letartóztatását. Női társának az elszámoltatása folyamatban van.

A rendőrség közleményét azzal zárta: a férfi a jogsértéskor talán még fel sem fogta, hogy milyen mértékben súlyosbította helyzetét, amikor a biztonsági őrre támadt. Ugyanis a lopással szabálysértést követett el, aminek a büntetési tétele jóval csekélyebb, mint a bűntettnek minősülő rablásé. Mivel a biztonsági őrrel szemben erőszakot alkalmazott a ruhanemű megtartása érdekében, így a tettének büntetése tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

 

Címkék: rendőrség, lopás