Novák Elődék Turul térnek neveznék el a közterületet, ahol a XII. kerületi Turul-szobor áll

Novák Elődék Turul térnek neveznék el a közterületet, ahol a XII. kerületi Turul-szobor áll

Novák Előd a XII. kerületi Turul-szobor előtt (Képernyőfelvétel: Mi Hazánk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A kutya ugat, a turul marad. Az ugyanis egy a történelmünkön átívelő nemzeti jelkép hasonlóan, mint például a magyar trikolór, amelyet a XX. századi magyarországi nemzeti szocialisták épp úgy használtak, mint a kommunisták, mégis a piros-fehér-zöld az nem ideológiai táboroké, hanem az egész nemzeté – erről beszélt Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke csütörtöki, a XII. kerületi Turul-szobornál tartott sajtótájékoztatóján. A Mi Hazánk azt követően kezdett kiemelten foglalkozni a turul kérdésével, hogy a kerület nemrégiben megválasztott polgármestere, Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt társelnöke újságírói kérdésre elmondta, szerinte másik emlékműnek kellene ott állnia, ugyanis ez sokakat bánt a kerületben. Csütörtökön pedig Kovács arról beszélt, kikérik majd a kerületiek véleményét a szoborról, de ő bízik abban, hogy nem akarják ebben a formában megőrizni, az alkotás ügyével pedig csak 2025-ben foglalkoznak majd. 

Novák Előd a sajtótájékoztatón bejelentette: kezdeményezik a Turul tér-elnevezést is, ugyanis a szobrot körülvevő közterületnek jelenleg nincs neve, pedig „talán azt is kimondhatjuk, hogy nemzeti zarándokhely lett” az emlékmű kihelyezése óta. Arról is beszélt, hogy október 23-án, a Nemzeti Összefogás Seregszemléje elnevezésű rendezvényükön, amelyet szintén a szobornál tartanak, felszólal majd itt többek között Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos, Raffay Ernő történész, László Attila, Pilis újonnan megválasztott polgármestere, aki egyben a Magyar Önvédelmi Mozgalom (MÖM) tiszteletbeli vezetője, illetve Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Novák szerint egyébként rajtuk kívül húsz társszervezet is kiáll a szobor mellett, például a Betyársereg, a MÖM, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom.

Címkék: Mi Hazánk, Turul