Novák Katalin beharangozta a novemberi nyugdíjas pénzesőt

Novák Katalin beharangozta a novemberi nyugdíjas pénzesőt

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán 2021. május 19-én közzétett videójában (Forrás: Novák Katalin a Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Novemberben minden eddiginél nagyobb összegű nyugdíjprémiumot kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Novák Katalin a videóban kiemelte: novemberben a megszokott nyugdíjhoz képest mindenki – átlagnyugdíj esetén is – körülbelül százezer forinttal nagyobb összeget kap, mert a maximum 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellett megkapja a kiegészítő nyugdíjemelést, a nyugdíjkorrekciót is.
A nyugdíjprémiumot csütörtökön kezdik el kézbesíteni a postások, és a hónap végéig mindenki megkapja személyesen vagy a bankszámlájára – mondta a miniszter.

Az országgyűlési választás előtti évben a nyugdíjasok annak ellenére megkapják a teljes prémiumot, hogy a durvuló járványhelyzet miatt a Pénzügyminisztérium a GDP-növekedés idei előrejelzését a korábbi 7–7,5 százalékról 6,8 százalékra csökkentette – emlékeztet az Azenpenzem.hu portál. (A teljes prémium a törvény alapján a gazdaság 7,5 százalékos bővülése esetén járhatna.)

Azt is felidézik, hogy idén az első kilenc hónap alatt a fogyasztói árak átlagosan 4,4 százalékkal emelkedtek, a mostani korrekció mértéke viszont azt jelzi, hogy a kormány 4,8 százalékos drágulással kalkulál. Mint megjegyzik, korábban is akadt év, amikor a drágulás miatt hasonlóképpen kellett volna lépni, de akkor valamiért ezt nem tartotta annyira fontosnak a kormányzat.