Novák Katalin: Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét

Novák Katalin: Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismertette Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök, hogy kik fogják segíteni munkáját a jövőben. – Holnap átveszem Magyarország köztársasági elnöki tisztségét. A felelősségteljes és megtisztelő feladat ellátásában elsősorban Ekler Gergely hivatalvezetőre és Schanda Tamás kabinetfőnökre támaszkodom majd – írta közösségi oldalán Novák Katalin hétfőn. 

Kifejtette: diplomáciai kérdésekben Altusz Kristóf, protokollfőnökként Manno István segíti a munkáját. A köztársasági elnöki kommunikációért Volf-Nagy Tünde felel. Főhadsegédként Kun Szabó István vezérőrnagyra, az alkotmányosság és a jog területén dr. Módos Mátyásra számít Novák.  A Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős vezetőjeként Király András dolgozik majd. A gazdasági igazgatóságot Kreutzer Richárd, az elnöki titkárságot Vicze Katalin irányítja.

– Az új kollégák mellett természetesen számítok a Sándor-palota korábbi munkatársainak tapasztalatára is. Holnap hivatalba lépek, de az ünnepélyes beiktatási ünnepség szombaton, május 14-én lesz: a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentisztelettel kezdődik, majd a Kossuth téren folytatódik. Délután megnyitom a Sándor-palota kapuit. Mindenkit szeretettel várok! – jelezte.

Áder János jelenlegi köztársasági elnök hétfőn búcsúzik hivatalától.

Címkék: Novák Katalin