Novák Katalin: Semmi nem indokolja azt, hogy korlátozásokban gondolkodjunk jelenleg

Novák Katalin: Semmi nem indokolja azt, hogy korlátozásokban gondolkodjunk jelenleg

Novák Katalin (Fotó: Novák Katalin Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül

Megszületettek a nemzeti konzultáció eredményei – jelentette be Novák Katalin családokért felelős miniszter, illetve Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese kedden, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Az eseményen először Novák számolt be a járványügyi helyzet aktualitásairól. Elmondta, Müller Cecília országos tiszti főorvos tájékoztatása szerint nőtt az oltakozási kedv az elmúlt időszakban, a harmadik oltást is egyre többen veszik fel. – Semmi nem indokolja azt, hogy korlátozásokban gondolkozzunk jelenleg, nem tervezünk továbbra sem általános korlátozásokat – mondta el Novák a járványügyi helyzet kapcsán. 

Dömötör a nemzeti konzultáció kapcsán arról beszélt, mától, vagyis keddtől kezdődően témakörönként fogják bemutatni az eredményeket. Elmondta, összesen 1 millió 423 ezren töltötték ki a kérdőívet, 83 százalékuk postán, 17 százalékuk az interneten. Az első, Dömötör által ismertetett témakör a gazdaságot érintő kérdésekről szólt. – 94 százalékos egyetértés van abban, hogy a leggyorsabban emelni kell a minimálbért – mondta. Azzal, hogy ha a gazdasági növekedés lehetővé teszi, kapják vissza a családok a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat, a kitöltők 95 százaléka értett egyet ismertetése szerint. A kitöltők 98 százaléka mondta, hogy a családtámogatások és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet  kapjanak. Ezen felül 91 százalék támogatja a hitelmoratórium meghosszabbítását – zárta a konkrét eredmények ismertetését.