Nyaralót vagy gazdasági épületet húz fel a volt államtitkár balatoni panorámával?

Nyaralót vagy gazdasági épületet húz fel a volt államtitkár balatoni panorámával?

Hadházy Ákos a Zánka feletti építkezésen (Forrás: Hadházy Ákos/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zánkai polgárok jelzésére utazott a község feletti szőlőhegyre Hadházy Ákos, azt a hírt kapta ugyanis, hogy ott a választások után nem sokkal elkezdtek építeni valamit.

Az ellenzéki politikus a helyszínen azt tapasztalta, hogy „valóban nagy a sürgés-forgás, sok a munkagép”. A hivatalos nyilvántartás szerint az egy szőlő, ahol „gazdasági épület” készül, ráadásul rögtön kettő, amelyről látványtervek is szerepelnek az ÉTDR rendszerben (Építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszer). – Én sok szőlőben meg présházban jártam, de a feltöltött látványtervek egyikre sem hasonlítanak – írta a politikus. A két épület ugyanis összesen 176 négyzetméter, ami borászatnak kicsi, egy szimpla présháznak viszont nagy. – Sokkal inkább úgy tűnik, hogy valaki nyaralókat vagy vendégházakat épít a remek balatoni panorámával rendelkező szőlőhegyre – vélekedett.

Hadházy Ákos azt is kiderítette, hogy ez a valaki Balogh Csaba, aki Szijjártó Péter közigazgatási államtitkára volt a külügyben, tulajdonostársa pedig a felesége, Hetey Ágota kassai főkonzul. Az építési engedély január 31-én kelt, akkor Balogh Csaba még államtitkár volt.