Nyugdíjasokat keresnek Covid-mintavételre

Nyugdíjasokat keresnek Covid-mintavételre

Koronavírus-teszthez mintát vesznek az országos szűrővizsgálaton (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Pesti Hírlap látta meg, hogy egy nyugdíjas szövetkezet Facebook-hirdetésben keres egészségügyi tapasztalattal rendelkező nyugdíjasokat koronavírus-tesztekhez szükséges PCR-mintavételre. A hirdetés cikkünk írásakor már nem volt elérhető.

A lap szerint a hirdetésben azt írták, hogy védőfelszerelést biztosítanak, de egész munkaidőben dolgozniuk kellene a nyugdíjas, tehát feltehetően idős, vagyis a legveszélyeztetettebb csoportba tartozó egészségügyi dolgozóknak.

A dolgozóknak a szövetkezet állítása szerint mindennapos szűrést biztosítanak. A Pesti Hírlap rákérdezett, de nem adtak választ arra, hogy hány embert keresnek, és mégis hogy gondolták, hogy a legnagyobb halálozási aránnyal sújtott korcsoportból akarnak embereket felvenni. Nem egyértelmű, hogy kinek a megbízásából adták fel az álláshirdetést, ami – úgy tűnik – miután kitudódott, érvényét is veszítette.