Oltásellenes tévhitről mondott meglepő véleményt Rusvai Miklós

Oltásellenes tévhitről mondott meglepő véleményt Rusvai Miklós

Rusvai Miklós virológus (Forrás: Hír TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy, az oltásellenesek körében, a Facebookon terjedő tévhit szerint ha az oltás helyére a vakcina beadását követően 10–12 órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember és rajta hagyja 15–20 percig, akkor az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát. Ebben az a logika, hogy így az oltásellenes hivatalosan védettségi igazolványhoz jut anélkül, hogy feladná az elveit. 

„Röviden: ez badarság! Hosszabban kifejtve pedig a vakcina nem egy kígyóméreg, amit kiszívnak belőlünk, ha megmar minket egy kígyó. Egész egyszerűen nincs tudományos alapja az említett feltételezésnek” – reagált Rusvai Miklós állatorvos-virológus a Ripostnak a sokak által megosztott álhír kapcsán. 

Ugyanakkor a virológus azt is hozzátette, hogy kivételesen támogatja ezt az oltásellenes tévhitet, mivel így nőhet azok száma, akik beoltatják magukat, így védettek lesznek a koronavírus ellen.