Önálló honlapot hoztak létre, itt lehet követni a pécsi átvilágítást

Önálló honlapot hoztak létre, itt lehet követni a pécsi átvilágítást

Pécs (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Önálló honlapot hozott létre a pécsi önkormányzat, itt lehet követni a hivatal cégeinek és intézményeinek átvilágítását – számolt be róla közleményében Pécs városa csütörtökön.

A mától elérhető portálon a 2019-ben indult folyamatról számolnak be részletesen. Péterffy Attila polgármester az akkori kampányidőszakban ígérte meg, hogy átvilágítja az önkormányzat cégeit és intézményeit. A közlemény szerint a megválasztás utáni egyik első dolguk volt a jogi audit megrendelése.

– A honlap elsődleges célja, hogy pontos, de érthető módon adjon képet a jogi munkáról. A weboldalon elérhetők a köz érdeklődésére számot tartó, de a nyomozás érdekeit nem sértő adatok az átvilágítás által feltárt egyes ügyekről, ideértve a jogi procedúrák idővonalát és az elkövetési értékeket. A könnyebb érthetőség kedvéért minden egyes ügy részletes, világos magyarázata és az adott témához kapcsolódó sajtómegjelenések is elérhetők az oldalon – írta közleményében az önkormányzat.