Önkormányzati választás 2024: Baranyi Krisztinát támogatják a kétfarkú kutyák

Önkormányzati választás 2024: Baranyi Krisztinát támogatják a kétfarkú kutyák

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármestert támogatja a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a következő önkormányzati választáson, amelyet 2024-ben tartanak majd. Ezt a kutyapárt keddi közleményében jelentette be.

Emlékeztettek, hogy az előző ciklusban még önkormányzati képviselőként dolgozó Baranyit kezdetben egyedül az MKKP és az LMP támogatta. A többi ellenzéki párt a Momentum egyik képviselője mellett korteskedett, de az előválasztáson végül Baranyi futott be. Az ellenzék közös jelöltjeként aztán az önkormányzati választást is megnyerte Baranyi Krisztina, aki a párt egyik társelnökét, Döme Zsuzsannát kérte fel alpolgármesternek.

– Számomra nem kérdés, hogy Kriszta jól vezeti a kerületet és rászolgált a kutyapárt bizalmára. Ha valaki kételkedne abban, hogy továbbra is tiszták a szándékai, annak az én személyem a garancia: amint azt tapasztalnám, hogy valami megváltozott és már nem ő a legalkalmasabb jelölt a ferencvárosiak számára, másnap egész biztosan nem jönnék be dolgozni – korteskedett a IX. kerületi vezető mellett Döme Zsuzsanna.

Azt is írták, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi a többi ellenzéki párt szándéka, indítanak-e saját jelöltet, és ha igen, ki lesz az. Ettől függetlenül – írta az MKKP – kiállnak Baranyi Krisztina újbóli jelölése mellett. Ezt egyebek mellett a parkolási rendszer reformjával, a lakásgazdálkodás átláthatóbbá tételével is indokolták. Kiemelték továbbá azt is, hogy Baranyi nem engedett a pártok politikai alapú káderkinevezési szándékainak.

Felidézték, hogy a kutyapárt eddig összesen két alkalommal állt be nem MKKP-s jelölt mögé: Baranyi Krisztina mellett Hadházy Ákost támogatták a ‘22-es ellenzéki előválasztáson. „Ez utóbbi olyan jól sikerült, hogy a zűrös hátterű szocialista Tóth Csaba, aki amúgy nem olyan gáz, végül visszalépett” – fogalmaztak.