Orbán a Twitteren is elismerte: Oroszország nem győzhet

Orbán a Twitteren is elismerte: Oroszország nem győzhet

A balatonfüredi kihelyezett frakcióülésre érkezik Orbán Viktor (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor Twitter-fiókján jelent meg egy érdekes fordulatról tanúskodó bejegyzés csütörtökön, az angol nyelven írt posztot a Hvg.hu szúrta ki. Eszerint „Oroszország nem győzhet, mert a teljes nyugati világ felsorakozott Ukrajna mögött. Ugyanakkor Oroszország atomhatalom, és egy atomhatalmat nem szabad sarokba szorítani, mert kirobbanthat egy nukleáris háborút. Tűzszünetre és a béketárgyalások megkezdésére van szükség, minél hamarabb, annál jobb.”

Magyarul nagy nyilvánosság előtt ilyesmit eddig még nem jelentett ki, csak azt posztolta ki még szerdán a Facebook-oldalára, hogy a háborúnak nem lehet győztese – emlékeztet a portál. Ugyanakkor a Magyar Nemzet néven megjelenő lap információi szerint hasonlóképpen fogalmazott a miniszterelnök a Fidesz és a KDNP balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén szerda este. Ott is közölte, hogy „nem szurkolunk senkinek, mert ennek a háborúnak nem lehet győztese”. Ám az is hozzátette, hogy véleménye szerint nem győzhet Oroszország, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ. Oroszország viszont atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki.