Orbán-közeli ajánlatokról beszél a 24.hu tulajdonosa a Bloombergnek

Orbán-közeli ajánlatokról beszél a 24.hu tulajdonosa a Bloombergnek

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Bloombergen keresztül újra a világhoz fordult a legnagyobb magyar, magánkézben lévő sajtóvállalkozás tulajdonosa, mert azt érzékeli, hogy a hatalom a jelek szerint igyekszik rátenni a kezét a Central Media Groupra, amelynek kiadványai nagyjából ötmillió embert érnek el, és amely tavaly 20 milliárd forintos bevételt ért el – idézte a hvg360 lapszemléje Varga Zoltánt. Mint emlékeztetnek rá, az üzletemberhez tartozik a 24.hu, amely az Index kényszerű irányváltása után immár a legnépszerűbb hazai politikai hírportál.

Varga az amerikai gazdasági hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy immár személyes fenyegetések is érték, egy alkalommal helikopter repült el nagyon közel otthonához, és többször látott színezett üvegű autóban két embert a háza előtt. Nyáron pedig két kéretlen ajánlatot is kapott cége megvásárlására, egy magyarországi, illetve egy külföldi befektetőtől. Vargának az volt a benyomása, hogy a két ember Orbán Viktor közvetítője lehetett, de a Bloombergnek nem kívánta megnevezni őket.

Varga Zoltán emellett úgy véli, hogy a kormány olyan ellenőrzést akar bevezetni a sajtó fölött, mint amilyen az oroszoknál van, de őt hiába keresik meg visszautasíthatatlan ajánlatokkal, erkölcsi megfontolásokból nem enged, ragaszkodik a tulajdonához.