Orbán Viktor maga fizette a római luxusebédet

Orbán Viktor maga fizette a római luxusebédet

Orbán Viktor és Lévai Anikó és a homár az étteremben (Fotó: Ristorante La Bussola)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor a magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti – ezt közölte a Magyar Hang megkeresésére a miniszterelnök sajtófőnöke azután, hogy a kormányfő és felesége homárt és polipot fogyasztottak egy olasz étteremben. Kérdeztük arról is, mennyien kísérték el őket az útra és mivel mentek.

Róma egyik legjobb éttermében ebédelt Orbán Viktor és Lévai Anikó, miután a miniszterelnök lerótta kegyeletét a Vatikánban XVI. Benedek nyugalmazott, néhai pápa ravatala előtt – írta meg a Telex, a La Repubblica cikke nyomán. Az olasz lap értesülése szerint a tengerpart mellett, az Ostia negyedbeli Bussola étteremben jelentek meg, ahol a miniszterelnök katalán módra elkészített homárt, míg felesége polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt rendelt.

A La Repubblica információi szerint Orbán Viktorékat a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik (ők az olasz rendvédelem egyik szárnya) kísérték, az asztalt a követség foglalta le előző nap.

Az ügy kapcsán megkerestük Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét. Szerettük volna megtudni, hogy a miniszterelnök és felesége a honvédség valamelyik gépével, vagy kereskedelmi járattal utazott Rómába, hány fős delegáció kísérte el – és mennyibe került az utazás, valamint az ebéd, amennyiben utóbbit is Orbán Viktor protokollkeretéből, közpénzből fizették.

A létszámra vonatkozó adat azért is lett volna érdekes, mert a Canaledieci nevű olasz portál úgy tudja, a kormányfőt egy diplomatákból álló csoport kísérte el az étterembe.

Havasi Bertalan szűkszavúan válaszolt: „A miniszterelnök római hivatalos programjáról sajtóközleményt és fényképeket tettünk közzé. A magánprogramjairól nem tudunk tájékoztatást adni, azon kívül, hogy Orbán Viktor a magánprogramjai során felmerülő költségeket természetesen mindig ő maga fizeti” – vagyis, ezek alapján a családi ebédet ő maga állhatta.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képeken egyébként csak az látható, hogy Orbán Viktor az elhunyt Benedektől búcsúzik – utazásáról nem tudhattunk meg részleteket.