Orbán: Mi, szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk

Orbán: Mi, szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk

Esztergom, 2021. október 11.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2), Eduard Heger szlovák kormányfő (b2), valamint Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere (j) és Eugen Szabó, Párkány polgármestere (b) a Mária Valéria híd átadásának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Esztergomban 2021. október 11-én.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A közép-európai sorsközösségben élő népek között értelmetlen bármiféle ellenségeskedés, „mindannyiunk túlélésének záloga a barátság és a szövetségkötés” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, hétfőn Esztergomban.

A kormányfő beszédében kiemelte: „két olyan ország határán, amely külön-külön és együtt is súlyos leckét vett az elmúlt évszázad megszállóinak agressziójából, könnyű belátni, mi, szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk”. Az okos szomszédok nem háborúznak és nem ellenségeskednek egymással – közölte.

Hangsúlyozta: két, egymás kultúráját tisztelő nemzet együttműködése mindig gyümölcsöző. „Lehet egyszerre büszke európainak és szlováknak, büszke európainak és magyarnak lenni”, lehet mindenkit elérő gazdasági növekedést produkálni, lehet mindenkinek munkahelyeket teremteni, és „közben nem kell megtagadni életmódunkat, önmagunkat, múltunkat és értékeinket” – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül, és fordítva.

(MTI)