Orbán Viktor: A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése

Orbán Viktor: A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő az északkelet-szlovéniai Cirkovcében, a Cirkovce-Pince magasfeszültségû távvezeték átadóünnepségén 2022. december 2-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A kormányfő arról beszélt, hogy korábban az egykori jugoszláv területen élő népek és a magyarok el voltak vágva egymástól. Emiatt a magyarok minden kapcsolatot kelet-nyugat összefüggésben építettek ki, legyen szó gázról, olajról, villanyról. Ez a szétválasztottság Jugoszlávia megszűnése után is megmaradt, és Magyarország egyetlen szomszédja Szlovénia volt, amellyel sem a gáz, sem az olaj, sem pedig a villamosenergia rendszer nem volt eddig összekötve.

(MTI)