Orbán Viktor alma materében is tiltakoznak a tanárok

Orbán Viktor alma materében is tiltakoznak a tanárok

Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ma reggel egy közlemény jelent meg a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Facebook-oldalán, melyben az iskola tanárainak egy része tiltakozik a kormány oktatáspolitikája ellen, és amelyben a magyar iskolarendszer összeomlására figyelmeztetnek.

A közlemény így hangzik:

„Mi, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola alulírott tanárai (magánszemélyként, nem az intézmény hivatalos állásfoglalását közzétéve) a következő közleményt tesszük:

Kiállunk mindenki mellett, akit azért ért az elmúlt években, évtizedekben hátrány, mert a jobbá tétel szándékával fel mert szólalni az oktatásügy akkori vagy jelenlegi állapota ellen. Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett. Elutasítjuk, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani.

Felhívjuk a társadalom figyelmét, hogy az utolsó órában vagyunk: ha nem lesz változás, az oktatás össze fog omlani. Mi maradni és tanítani szeretnénk - egy olyan iskolai rendszerben, ami a diáknak és tanárnak egyaránt jó, hasznos, emberséges. Ami nem gyermekmegőrzőként funkcionál, amiben a gyerekek és tanárok nem túlterheltek, ahol jó tanulni és ahol megéri dolgozni. Ennek az eléréséhez kérjük már évek óta (és most is) a társadalom támogatását.”