Orbán Viktor: Az apa férfi, az anya nő, a benzin 480

Orbán Viktor: Az apa férfi, az anya nő, a benzin 480

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Humoros kedvében lehet Orbán Viktor, a közösségi oldalán ugyanis egy mosolygós kép kíséretében azt írta: „Az apa férfi, az anya nő, a benzin marad 480”. Ez volt a „győzelmi jelentése” Brüsszelből, az uniós csúcstalálkozóról.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, a brüsszeli egyeztetésen megállapodás született az európai uniós tagállamok között az orosz olaj unióba tartó exportjának betiltásáról, de azzal a kitétellel, hogy a csővezetéken szállított nyersolajra a tilalom egyelőre nem terjed ki. Ez volt az egyik, amit Orbán Viktor el akart érni, ezért blokkolta az egész olajembargót már a kezdetektől fogva.

A kormányfő egyébként úgy kommentálta már éjjel találkozót, hogy megvédték a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. – Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni – közölte.