Orbán Viktor: Brüsszel megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor: Brüsszel megtámadta Magyarországot

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. május 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar szülőként követeli, hogy az állam biztosítsa a jogot: ő dönthesse el, mikor magyarázza el a gyermekeinek, hogy „nemcsak királylányok, hanem királyfiúk is vannak, akiknek időnként nem egyenes, hanem más irányultságaik vannak az életükben” – ezzel a példával magyarázta el Orbán Viktor a Kossuth rádió reggeli műsorában, hogy miért van szükség a „gyermekvédelmi népszavazásra”. A lehallgatási botrány csak érintőlegesen került szóba, a miniszterelnök csak annyit mondott, hogy Pintér Sándor belügyminiszter már elmondta azt, amit el lehetett.

Azért van szükség a népszavazásra, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot – ezzel kezdte szokásos péntek reggeli rádióinterjúját Orbán Viktor. A miniszterelnök az Európai Bizottság dokumentumára hivatkozott, ahol „azt követelik 54 oldalon keresztül, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt”. Itt a melegellenesnek titulált pedofiltörvény miatti kötelezettségszegési eljárásra utalt.

A kormányfő kiemelte, hogy az Európai Unió okmányai szerint ez a téma nemzeti hatáskörbe tartozik. Azonban megtámadott bennünket Brüsszel: „zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését”. Ilyenkor két lehetőség van, vagy engedünk vagy nem. Orbán Viktor szavai szerint a gyermekeink jövője a tét és nem engedhetünk, küzdeni kell. Itt a kormány egymagában nem lesz elég erős, nagyon nehéz hónapok előtt állunk, szükség lesz minden magyar ember támogatására – mondta. Megfogalmazása szerint, ha van népi támogatás, ezt a csatát meg lehet nyerni.

Konkrétan rátérve a brüsszeli dokumentumra, Orbán Viktor több pontot is ismertetett. – Azt írják, hogy be kell engedni a szexuális nevelést célzó propagandát az iskolákba – fogalmazott Orbán Viktor, ezt pedig úgy értelmezte, hogy elveszik a szülőktől a jogot, hogy ők döntsenek ebben a kérdésben. Azt is akarják a kormányfő beszámolója szerint, hogy az LMBTQ-aktivistákat engedjék be az iskolákba. Azért mondják ezt, mert ez az egész kérdéskör nem a gyermekek neveléséről szól, hanem az európai szabadságeszmény kiterjesztéséről. – Eljutottunk oda, hogy az igazi szabadság az, amikor az ember a nemétől is megszabadulhat – közölte, hozzátéve, hogy a magyarok nem így gondolkodnak erről. A felnőtt azt csinál amit akar, ha valaki úgy akar élni, hogy egy másik azonos neművel él együtt, akkor lelke rajta, tegye. De a gyerek másik ügy, velük a felnőttek nem tehetnek meg akármit. Azért vannak a szülők, hogy megvédjék őket, az állam pedig ehhez segítséget ad.

Brüsszel azt is akarja, hogy korlátozás nélkül lehessen bemutatni például homoszexuális tartalmakat reklámokban, társadalmi hirdetésekben, illetve hogy a gyerekeket meg kell ismertetni „egészen kis korban” a nemváltoztatás lehetőségével. Utóbbit egyes országokban még államilag is finanszíroznak – Mi meg azt mondjuk, hogy majd a szülő eldönti, mikor ismerteti meg a gyermeket ezzel a „civilizációs problémával”.

Orbán Viktor elmondása szerint ismeri a tananyagokat, a mesekönyveket, amiket alsóban, óvodában adnak az emberek kezébe nyugat-európai országokban. – Ahol a lovag nem a királykisasszonyt menti meg, hanem a királyfit, aztán összeházasodnak és boldogan élnek – közölte, hozzátéve, hogy ezt nem akarja. Ő mint magyar szülő követeli, hogy az állam biztosítsa a jogot: ő dönthesse el, hogy mikor és hogyan magyarázza el a gyermekeinek, hogy „nemcsak királylányok, hanem királyfiúk is vannak, akiknek időnként nem egyenes, hanem más irányultságaik vannak az életükben”.

Orbán Viktor szerint brüsszeli bürokraták azt gondolják, hogy az emberi történelem minden esetben ugyanabba az irányba halad, pont mint a kommunisták. Ez pedig most egy liberális nyelvezetben jelenik meg. Márpedig a világban nemzetek vannak, azokat népek alkotják, amelyeknek történelmük, hagyományuk van. Európai népként mi elvárjuk a tiszteletet, az pedig teljesen elfogadhatatlan, hogy pénzügyileg zsaroljanak minket – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy „igazságot Magyarországnak”.

A pénzügyi „zsarolás”, vagyis a helyreállítási alap kapcsán Orbán Viktor szerint két hónapnyi halasztást fog kérni az Európai Bizottság, márpedig ez a pénz jár nekünk. De az idő számít, ezért a kormány úgy döntött, hogy létrehozzuk a magyar helyreállítási alapot és az uniós forrásból finanszírozni tervezett programokat meg fogják indítani.

– Nagy harc ez, mondhatnám világok harca – fogalmazott, hozzátéve, hogy „ezt a csatát meg fogjuk nyerni”.

Aki nem megy el a népszavazásra, vagyis bojkottál, az rábízza a döntést a többikre. Itt nem az a kérdés, hogy érvényes és eredményes lesz-e a népszavazás, hiszen nem törvényt kell alkotni, mert az már megvan. Itt most az a kérdés, hogy mi lesz a magyar nép részéről a politikai állásfoglalás.

Amikor felmerült, hogy a kormány el akarja terelni a figyelmet valamiről – itt nem hangzott el a lehallgatási botrány –, a kormányfő azt mondta, hogy nem szabad lenézni a magyarokat, egyszerre több dologra is tudnak figyelni.

A műsorvezető részéről elhangzott, hogy vajon a nemzetközi nyomásgyakorlás része lehetett-e az a hír, hogy itthon lehallgathattak embereket. Orbán Viktor itt nem reagált hosszan, csak arra emlékeztetett, hogy Pintér Sándor már elmondta, amit el lehetett mondani.

A járványra rátérve a kormányfő arról beszélt, hogy a népesség 55 százaléka megkapta már a két oltást, vagyis Európai egyik, vagy talán legbiztonságosabb országa ma Magyarországon. A negyedik hullám ugyanakkor már elindult Nyugat-Európában, ezért a vírust be fogják hurcolni hozzánk is, ez már el is kezdődött. Hiszen a delta variánsot már itthon is azonosították. A jó hír, hogy az oltás megvéd vagy segít elkerülni a súlyos megbetegedést.

A reggelt Orbán Viktor azzal kezdte, hogy az izraeli adatokat nézte: ott Pfizerrel oltottak és az a vita, hogy mennyi százalékban véd a delta variánssal szemben, 40 és 60 között vannak a becslések. Itt megismételte, hogy augusztustól bárki kérheti a harmadik oltást, a részleteket az orvosok döntik el. Az idősekkel ismét külön foglalkoznak, fel fogják keresni azt a 15 százalékot, akik nem oltatták be magukat. A 12 év felettieknél általános oltási akciót indítanak az iskolakezdés előtti időszakban és a munkahelyeken is fel lehet venni majd az oltást. A legvitatottabb ügy, hogy szabad-e kötelezővé tenni az egészségügyi dolgozóknak az oltást, a miniszterelnök is „húzta a száját”. Végül meghozták ezt a döntést.

Korlátozások még szóba jöhetnek, de nem akarjuk, hogy valósággá váljanak – mondta Orbán Viktor, leszögezve, hogy veszélyes időket élünk, ilyenkor nem szabad magabiztos kijelentéseket tenni, hogy mi lesz holnap és holnapután. A szakemberek dolgoznak, a kormány pedig szükség esetén gyorsan meghozza a szükséges intézkedéseket.

A beszélgetés végén az olimpia is szóba került, amelyre Orbán Viktor nem utazik el, mert „nem lenne helyes”, miközben az emberek ki vannak zárva. Bezzeg, ha mi rendeznénk, akkor semmi akadálya nem lenne, hogy nyitott legyen a kormányfő miatt. Sajnálatát fejezte ki, hogy nem Magyarország rendezi most meg a játékokat.

Címkék: Orbán Viktor