Orbán Viktor: Erőfeszítéseket fogunk tenni a héten ismét a béke helyreállítása érdekében

Orbán Viktor: Erőfeszítéseket fogunk tenni a héten ismét a béke helyreállítása érdekében

Orbán Viktor (Forrás: a miniszterelnök Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzetbiztonsági operatív törzs ülésén kezdte a hetet Orbán Viktor, majd egy rövid, a Facebook oldalára feltöltött videóban beszélt arról, hogy mi történt eddig és mi várható.

Mint mondta, megjelent a rendelet, amely világossá teszi, hogy Magyarország területére nem lehet fegyvert szállítani Ukrajnába. Figyelmeztető jelnek nevezte, hogy a katonai cselekmények egyre közelebb kerülnek a magyar határhoz, ez pedig azt jelenti, hogy a menekültek száma nőni fog. A kormánynak arra kell felkészülni, hogy ezt az egyre több embert el tudják látni, így már meghozták azokat a döntéseket, amelyek garantálják a hatóságok és a civil szervezetek közötti együttműködés olajozottságát.

Orbán Viktor azt is közölte, hogy erőfeszítéseket fognak tenni a héten ismét a béke helyreállítása érdekében. A V4-ek vezetői kedden Londonban tanácskoznak, majd az uniós miniszterelnökök csütörtökön és pénteken Párizsban fognak tárgyalni. – Megpróbáljuk a háború útját elrekeszteni és megnyitni a tárgyalásokat, amelyek elvezethetnek a békéhez – fogalmazott a kormányfő.

A háborúról itt olvashatja percről percre közvetítésünket!

Címkék: Orbán Viktor