Orbán Viktor: Nincs felelősségem a gyűlölet terjedésében, a béke embere vagyok

Orbán Viktor: Nincs felelősségem a gyűlölet terjedésében, a béke embere vagyok

Orbán Viktor szavaz az önkormányzati és EP-választáson 2024. június 9-én. (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szavazatának leadását követően sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök, ahol kiderült: arra szavazott, akit Szentkirályi Alexandra javasolt. 

Lapunk munkatársa is a helyszínen kérdezte a miniszterelnököt: először azt a kérdést tette fel, hogy érez-e személyes felelősséget azért, hogy mély politikai törésvonalak alakultak ki az országban. Orbán Viktor elmondta, az ország nem megosztott, hanem demokratikus, vannak különféle vélemények, ezt akartuk 1990-ben. – Ön a gyűlöletre gondol, az nem szép dolog – mondta. Hogy neki van-e személyes felelőssége ebben, azt felelte, nem egyáltalán nincsen, hiszen ő a béke embere. Arra pedig, hogy egyeztettek-e Vitézy Dáviddal Szentkirályi Alexandra visszaléptetése előtt, azt válaszolta, ő nem vett részt semmilyen egyeztetésben, az uniós kampányt erősítette. Arra nem igazán válaszolt, mi lesz, ha Karácsony Gergely megnyeri a választást. A Karácsony Gergellyel történő egyeztetésről szerinte majd az eredmények birtokában kell dönteni.

Orbán Viktor szerint az orosz-ukrán háború ügyében akkor lehet békéről beszélni, ha először ismerjük a mai uniós választások eredményét, vagyis ha tudjuk, miként szavaztak az európai emberek a békéről. A feladat másik felét az amerikai embereknek kell elvégezni az amerikai elnökválasztáson. Arra a kérdésre, hogy mit szól a május 7-én napvilágra került újabb bicskei pedofilügyhez, nevezetesen hogy egy 11 éves kislányt megrontottak, a miniszterelnök elmondta, megszigorították a törvényt. Arra pedig, hogy ez így rendben van-e, megismételte, hogy szigorítottak a törvényen, illetve hogy semmi sincs rendben ebben az ügyben. A kormányfő szokásos háborús narratíváját is megismételte, és arról  beszélt, hogy Európa valóban katonai fenyegetettségben él, mert a nagy európai hatalmak háborúba akarnak menni. 

A Magyar Hang kérdésére, hogy örülne-e, ha lakóházától 1200 méterre akkumulátorgyár épülne, elmondta, elvárná a hatóságoktól, hogy a Németországban érvényes környezetvédelmi szabályok betartását követelje meg a tulajdonostól. Arra pedig, hogy ez nincs így Gödön sem, hiszen magzatkárosító anyagok kerültek a talajvízbe, megismételte, hogy a hatóságok feladata betartatni a szabályokat.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy megtárgyalta a kegyelmi ügyet Novák Katalin volt köztársasági elnökkel, de hogy mi hangzott el a beszélgetésen, arról nem beszélt, a kérdezőt Novák Katalinhoz irányította. Az orosz titkosszolgálatoknak a külügyminisztérium szervereire való betöréséről elmondta, minden esetben megteszik a szükséges intézkedéseket, ugyanakkor arra nem tudott válaszolni, hogy korábban miért mondta több kormánytag is, hogy az egész ügy kampányhazugság.

A választásról szóló percről percre tudósításunkat ITT tudja elolvasni!