Orbán Viktor személyesen is tárgyalt a helyzetünkről a NATO főtitkárával

Orbán Viktor személyesen is tárgyalt a helyzetünkről a NATO főtitkárával

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (j) Brüsszelben a szövetség rendkívüli csúcstalálkozóján 2022. február 25-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A pénteki NATO-csúcs előtt személyesen is tárgyalt Orbán Viktor Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral, erről pedig egy videóban osztott meg néhány részletet.

A miniszterelnök – elmondása szerint – kifejtette és világossá tette, hogy „Magyarország egy nehéz helyzetben lévő ország, százharminc-egynéhány kilométer határunk Ukrajnával”. Magyarország biztonságát ebben a helyzetben is garantálni kell, hiszen az a legfontosabb. – Világossá tettem, hogy Magyarország nem vesz részt ebben a háborúban és nem is engedi, hogy belesodorják ebbe a háborúba – szögezte le, hozzátéve, hogy a Magyarországra érkező menekültek számára a megfelelő ellátást biztosítani fogjuk.

Ahogy arról beszámoltunk a péntek délutáni virtuális NATO-csúcson a vezetők felszólították Oroszországot, hogy „hagyja abba ezt az értelmetlen háborút” és vonja ki minden erejét Ukrajnából. Úgy fogalmazták, hogy az Ukrajna elleni invázió „az euro-atlanti biztonságot fenyegető legsúlyosabb veszély évtizedek óta”.