Összeomlás: lemond az LMP vezetősége

Összeomlás: lemond az LMP vezetősége

Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője beszél, mögötte Keresztes László Lóránt és Demeter Márta társelnökök, valamint Ungár Péter országgyűlési képviselő, Józsa László és Pálvölgyi Miklós elnökségi tagok (j-b) az LMP Fortuna hajón tartott erdeményváróját követő sajtótájékoztatón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vártnál sokkal rosszabb vasárnapi EP-szereplés miatt lemondott az LMP teljes elnöksége, vagyis a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László–Lóránt, illetve Kanász-Nagy Máté titkár, és Hajdú Mária, Józsa László, Kendernay János, Kis-Szeniczey Kálmán, Pálvölgyi Miklós és Turcsán Szabolcs, jelentették be az Index tudósítása szerint párt eredményváróján összehívott sajtótájékoztatón, amit egy rövid elnökségi gyűlés előzött meg.

Az elnökség ezzel is segíteni akarja – mint elhangzott – a megújulást.

Itthon is elkezdődött az EP-választás - percről percre | Magyar Hang

Vágó Gábor, a párt EP-jelöltje köszönetet mondott támogatóiknak, megerősítve, hogy nem lesz magyar zöldpárti képviselő az EP-ben.

Ungár Péter LMP-s képviselő korábban a HVG-nek azt mondta, rászolgáltak a vereségre.