Alba Aréna: 25 milliárd forintot sajnáltak rá, de 35 milliárdot már nem

Alba Aréna: 25 milliárd forintot sajnáltak rá, de 35 milliárdot már nem

(Fotó: szekesfehervar.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nettó 35 milliárd forintból új multifunkcionális – sport- és rendezvénycsarnok – épül Székesfehérváron – írta a 24.hu az Európai Közbeszerzési Értesítő alapján.

Az Alba Aréna egy 6000 férőhelyes, további 2500 férőhellyel bővíthető multicsarnok, de alapvetően a fehérvári jégkorongcsapat otthona lenne.

A csarnokot már 2013-ban megígérte Orbán Viktor a fehérváriaknak, akkor 5-7 milliárdos költséggel kalkuláltak – idézi fel a 444.hu. Aztán lett ebből 13, majd 25, és most 35 milliárd forint, úgy, hogy el se kezdődött az építkezés. Ráadásul – mint ahogyan arra a 24.hu cikkében kitér – a 25 milliárd forintos árat 2019-ben sokallták, ezért lefújták a projektet. 

A kivitelezés a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Építő feladata lesz.

Címkék: jégkorong, Alba Aréna

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.