Ötmillió forintot kapott Újbudától a meggyilkolt rendőr családja

Ötmillió forintot kapott Újbudától a meggyilkolt rendőr családja

Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Polgármesteri dicséretben és összesen ötmillió forintban részesítette a januári tragikus rendőri intézkedésben résztvevő rendőröket Újbuda polgármestere – közölte lapunkkal a kerületi önkormányzat. László Imre polgármester egyebek mellett arról beszélt, hogy a tragikusan elhunyt Baumann Péter nem tekintett hősként magára, ahogy kollégái vagy a rendőri állomány egyetlen tagja sem. – Honfitársaink nem azért választják a rendőri hivatást, mert a rivaldafényben akarnak lenni. Nem is a meggazdagodás hajtja őket. Akkor nem a rendőri pályát választanák. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás. És ezek az állandói. A bármikor bekövetkezhető legrosszabb” – mondta.

Ahogy arról lapunk is beszámolt: január közepén egyik éjszaka a rendőrség azért vonult ki a XI. kerületi Lecke utcában lévő társasházhoz, mert egy 35 éves férfi kalapáccsal akart bejutni szomszédja lakásába. Amikor a kiérkező egyenruhások megpróbálták megbilincselni, egy 17 centis pengehosszúságú késsel rájuk támadt: Baumann Pétert mellkason, szívtájékon szúrta, egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik pedig a mellkasának jobb oldalán és jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták. Az akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság összesen öt munkatársa vett részt, őket az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevekénységükért és felelősségteljes munkájukért részesítette most polgármesteri dicséretben a kerület polgármestere. Baumann Pétert posztumusz dicsérő oklevelét, és pénzbeli elismerését testvére vette át.