Hadházy Ákos: Pár hét alatt hatszázzal nőtt a pedagógusi álláshirdetések száma

Hadházy Ákos: Pár hét alatt hatszázzal nőtt a pedagógusi álláshirdetések száma

Hadházy Ákos (Fotó: Farkas Norbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány hét alatt 23 százalékkal nőtt a betöltetlen pedagógusi állások száma a Belügyminisztérium hivatalos állami állásokat hirdető honlapja szerint. Erre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán: a független országgyűlési képviselő néhány hete képernyőfotókat készített a „tanár” és „tanító” kulcsszavakra megjelenő álláshirdetések számáról – ezeket meg is osztotta –, akkor összesen 2600 volt a rendszerben. Most viszont már hatszázzal több, összesen 3200 találatot dobott ki a kereső, gyógypedagógusok és az óvodapedagógusok nélkül.

A képviselő jelezte azt is, hogy az álláshirdető honlapot 297 millió forint EU-s pénzből rendelte meg a Belügyminisztérium. Ez a pénz csak egy része egy nagyobb, 6,5 milliárdos projektnek, amely címe „A versenyképes közszolgálat személyzeti utánpótlásának stratégiai támogatása” volt. Ám az Hadházy véleménye szerint nem derült ki, hogy pontosan mire ment a teljes összeg. „Érdemes elolvasni a projekt részletes leírását, ami tele van bullshit frázisokkal, de így is – vagy éppen ezért – képtelenség megtudni, hogy mi a fenére költötte el Pintér a 6,5 milliárdot” – állította a képviselő. – Tehát elköltöttek 6,5 milliárdot, hogy legyen több tanár és közalkalmazott, de közben hoztak egy bosszútörvényt, amiért meg sokan felmondanak. Bolondok... – tette hozzá.