Pár nap alatt összejött a pénz Hadházy büntetésére

Pár nap alatt összejött a pénz Hadházy büntetésére

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alig két nap alatt több mint egymillió forint adományt gyűjtött Hadházy Ákos, aki ebből 950 ezer forintot a Kövér László házelnök által rá kivetett bírságra áldoz, míg 220 ezer forintot tovább utalt a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjába – erről a független országgyűlési képviselő számolt be Facebook-oldalán. – Köszönöm azoknak, akik a válság közepette is segítettek anyagi támogatásukkal fityiszt mutatni K. Lászlónak, aki 950 ezer forintra büntetett azért, mert októberben nem vettem részt két szavazáson, hiába igazoltam azt – fogalmazott a képviselő, kifejtve: továbbra is büszkén vállalja, hogy a „tarhálás” nem szégyen, hanem a független politika kulcsa.

Ahogy arról korábban, szintén Hadházy tájékoztatása alapján hírt adtunk, Kövér László azért vetett ki közel 1 millió forintos büntetést a képviselőre, mert októberben összesen két napon 39 szavazáson nem vett részt. Mint írta, igazoltan maradt távol, ám ezt a házelnök önkényesen nem fogadta el. – Természetesen ebben az időben is dolgoztam és azt a szabályoknak megfelelően le is igazoltam: az egyik napon többek között az egykor szebb napokat látott kékestetői intézményben EU-s pénzekből árnyékba tett napelem parkot néztem meg. A másikon pedig azt, ahogyan a Nemzeti Bank luxusnyaralójában „véletlenül” Matolcsy György fiától vették a bútort – írta Hadházy Ákos.

A képviselő most jelezte, hogy nem szeretne az adományozók áldozatvállalásával visszaélni. – Az éppen aktuális , K.László kénye és kedve szerint meghatározott szabályok által előírt minimális számú gombot meg fogom nyomni, ha az idősödő autokrata ettől kielégül. Igyekezni fogok azért így is kifejezni a tiltakozásom. De továbbra is mindent meg fogok tenni annak a látszatnak az elkerülése érdekében, hogy ez egy valódi, szabadon választott parlament lenne – fogalmazott a politikus.