Párbeszédes elnökségi tagot igazol a DK

Párbeszédes elnökségi tagot igazol a DK

Szabó Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere (Forrás: Szabó Zsolt/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhagyja pártját Szabó Zsolt, a Párbeszéd elnökségi tagja – Dunaújváros alpolgármestere – és a Demokratikus Koalícióban folytatja a munkát – értesült a Magyar Hang. Információink szerint párttársainak azzal indokolta döntését, hogy sem taktikailag, sem stratégiailag, sem pedig politikailag nem tud közösséget vállalni a mostani elnökséggel és a két társelnökkel. Mindenesetre döntését az elmúlt időszak egyik legnehezebbjeként írta le.

A DK az elmúlt időszakban számos más pártból igazolt már magához politikust, legutóbb például Varga Ferenc országgyűlési képviselőt, aki a Jobbik színeiben jutott be a parlamentbe. Gyurcsány Ferenc pártelnök múlt héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában már jelezte, hogy ezen a hétfőn jelentik be az újabb hozzájuk csatlakozó politikust, bár azt még nem tudta megmondani, hogy az érintett pártja vajon ezt tudja-e már.

Cikkünk megjelenésével egy időben Szabó Zsolt a Facebook-oldalán is bejelentette döntését. Azt írta, hogy baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látja az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra. – Hiszem, hogy a Dobrev Klára által vezetett Árnyékkormány tud csak valódi alternatívát nyújtani az orbáni diktatúrával szemben – közölte.

A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözölte Szabó Zsolt átlépését. Mint írták, büszkék rá, hogy újabb politikus látja úgy, hogy „csak az Árnyékkormány és a DK jelentette kormányzóképes alternatíva vethet véget az Orbán-rendszernek”. Szabó Zsolttal – folytatták – csak még erősebb lett a DK, így még nagyobb erővel küzdhetnek „a magyarok ezeréves álmáért, az európai Magyarországért”.

Lapunk már kereste az érintetett, illetve a Párbeszédet is, amint reagálnak, frissítjük a cikkünket.