Patkány a kórház folyosóján

Patkány a kórház folyosóján

Patkány a kórházi folyosón (Fotó: Zákány Zsolt Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben 10 milliárd forintból börtönkórház épül mesés ígéretekkel, a civil betegek között rágcsálók szaladgálnak. Kevés az orvos, fáradtak, túlterheltek a nővérek. Ez nem a XXI. század – ezekkel a szavakkal osztotta meg Zákány Zsolt berettyóújfalu ellenzéki polgármesterjelöltje azt a fotót, amit egy ismerőse juttatott el hozzá, s amelyen egy futkározó patkány látható a berettyóújfalusi kórház folyosóján.

Security Check Required

A hvg.hu híre szerint Zákány volt a legnagyobb kritikusa a városba tervezett börtönkórháznak, többször is szembement az intézmény igazgatójával, és a beruházást támogató fideszes városvezetéssel. Az ügyben 2017-ben népszavazást írtak ki, ami az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt.

Zákány akkor a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának vezetője volt, ám a népszavazás után felmentették, később dőlt el, hogy ő lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választásokon. A polgármesterjelölt mögött ott állnak az ellenzéki pártok az október 13-i választáson.