Perrel fenyegeti az OBH elnöke a Telexet

Perrel fenyegeti az OBH elnöke a Telexet

Senyei György Barna, az Országos Bírói Hivatal (OBH) elnöke sajtóbeszélgetést tart az OBH székházában 2020. február 4-én. (MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„A felvétel tartalmának nyilvánosságra hozatala csak az OBH elnökének hozzájárulásával lehetséges, mely hozzájárulást az OBH elnöke kifejezetten megtagad. A felvétel (leiratának) jogellenes nyilvánosságra hozatala esetén a szükséges és indokolt jogi lépéseket megtesszük” – írta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetje, amikor a Senyei György és Schadl György közötti hangfelvétel részleteiről érdeklődött a Telex.

Mivel a Telex megítélése szerint az ominózus beszélgetés nyilvánossága közérdek, ezért leírták azt a részt is, amelyben az OBH elnöke és a végrehajtói kamara vezetője Varga Zs. András kúriai elnököt nevetik ki, amiért ő egy közleményben keménykedett a Telexszel: „Megjelenik egy cikk, aminek a kétharmada tulajdonképpen igaz. Hát a Barnusnak van bírói gyakorlata? Nincs. A Patyinak van? Nincs. És hogyha ezt valaki leírja, az nem a bíróság megsértése. Megjelenik egy cikk, leírják, hát b...meg, leírják. És mi a f...om az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?” – olvasható a beszélgetés egy részlete a cikkben.

A mostani történet előzménye, hogy a Telex 2021-ben megírta, ítélkezési tapasztalat nélkül nevezték ki kúriai bíróvá Hajas Barnabás korábbi államtitkárt. Az eset felháborodást váltott ki a jogásztársadalomban, mire a Kúria elnöke közleményt adott ki, amelyben „a bírói függetlenség elleni támadásnak” nevezte a Telex cikkét.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.