Pert nyert Hadházy az Origo ellen, az indoklás szerint szándékos lejáratásról van szó

Pert nyert Hadházy az Origo ellen, az indoklás szerint szándékos lejáratásról van szó

Hadházy Ákos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Édesapámmal újabb pert nyertünk jogerősen az Origo nevű propagandalappal szemben. Akár örülhetnék is, de nézzék meg az eredeti cikken a dátumot: NAPRA PONTOSAN 5 ÉVE született az aljas lejárató cikk – erről írt közösségi oldalán Hadházy Ákos független parlamenti képviselő hozzátéve, hogy a jogerős ítélet ellenére, a határidő lejárta ellenére sem jelent meg helyreigazítás.

Hadházy szerint az Origo az első ítéletet fellebbezte, de az első eljárásban helybenhagyta azt a fellebviteli bíróság azzal, hogy a kártérítési összeget jobban kellett volna indokolnia az ítéletnek. – Így új eljárás indult, amely megerősítette az összeget. Az indoklás fontos: a bíróság szerint SZÁNDÉKOS, KIFEJEZETTEN ÁRTÓ SZÁNDÉKÚ, FOLYTATÓLAGOSAN ELKÖVETETT LEJÁRATÓ KAMPÁNYRÓL VOLT SZÓ, és az összegnek nem csak a kártérítést, hanem a visszatartó hatású büntetést is szolgálnia kell – közölte. Szerinte a 400 ezer forinton is „csak röhög az Origo és röhögve nem teszi közzé a helyreigazítást”. 

– Észre kell vennünk, hogy a propagandát senki nem fogja tudni helyettünk megállítani, csak mi magunk. De mi is csak akkor, ha SOKAN harcolunk majd ellene – zárta sorait.

 

Címkék: Hadházy Ákos, Origo