Pintér Sándor hét kórházvezetőt nevezett ki

Pintér Sándor hét kórházvezetőt nevezett ki

Pintér Sándor belügyminiszter köszöntőt mond az első magyar-bajor testvértelepülési konferencián az esztergomi Szent Adalbert Központban 2024. május 10-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az eredményes pályázati eljárást követően Pintér Sándor belügyminiszter 2024. július 15-i hatállyal hat vármegyei kórház és egy budapesti centrumkórház élére nevezett ki intézményvezetőket – olvasható az MTI Országos Sajtószolgálatán megjelent hírben.

A miniszter döntése értelmében a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet élére Dr. Gondos Miklós került; a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet vezetője Dr. Szilágyi Dániel Örs lett; a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházat a jövőben Dr. Bakos Gábor vezeti; a Komárom-Esztergom Vármegyei Szent Borbála Kórház élére Dr. Virág József PhD került; a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház vezetésére Dr. Ajzner Éva Borbála kapott megbízást; a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház ügyeit a jövőben Kis Zoltán Károly igazgatja, végül a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház élére Dr. Czinkotay Frigyes került.

Mint korábban beszámoltunk róla, tavaly decemberben 24 kórházvezetőt küldtek el, ám májusban arról lehetett hallani, hogy az új igazgatók kinevezése lassan halad