Hat izraeli túsz holttestét találták meg Gázában

Hat izraeli túsz holttestét találták meg Gázában

Túszalku megkötését követelik az izraeli kormánytól tüntetők Tel-Avivban 2023. november 21-én. (MTI/EPA/Abir Szultan)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A New York Times értesülései szerint egy éjszakai hadművelet során hat izraeli túsz holttestét találták meg a zsidó állam katonái Gáza déli részén.

A hadsereg megnevezte a túszokat, akiknek a holttestét visszaszolgáltatták Izraelnek: Jágev Buchshtab, Alekszandr Dancyg, Avraham Munder, Joram Metzger, Nadav Popplewell és Haim Peri. Munder kivételével már tudták róluk, hogy mindannyian meghaltak a fogságban. Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter azt nyilatkozta, hogy a hat holttestet a Hamász alagútjaiból hozták ki Hán Junisz város alól egy „összetett művelet” során.

Mint ismeretes, a Hamász vezette fegyveresek tavaly októberben betörtek a Gázai-övezetből Izraelbe, ahol 250 embert ejtettek túszul, és közel 1200 embert megöltek. A túszok közül az izraeli erők mindössze hetet mentettek ki élve. Több tucatnyi túszt, főként nőket és gyerekeket, a tavaly novemberben tartott egyhetes tűzszünet során adtak vissza Izraelnek, és még mindig több mint száz fogoly van Gázában – közülük legalább harmincan feltehetően meghaltak. A még mindig Gázában lévő túszok családtagjai rendszeresen tartanak tüntetéseket Izraelben azért, hogy a kormányuk tárgyaljon a Hamásszal egy túszcserés megállapodás megkötéséről. 

Címkék: Izrael, Gáza, túsz