Sztárbox: Gyurcsány Ferenc vs. Magyar Péter

Sztárbox: Gyurcsány Ferenc vs. Magyar Péter

Magyar Péter a választás éjszakáján, 2024. június 10-én (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dicsőséges napjai ezek újkori demokráciánknak! Éled a DK, úgymint Gyurcsány Ferenc, a Tisza Párt, úgymint Magyar Péter meg nem, hogy éled, hiszen arra semmi szüksége, mivel vitte a nyári szezont még a Fidesz előtt is, hanem él és virul tégláról-téglára, lépésről-lépésre már a kormányzópárt nyakában lihegve. Márpedig ekkora élések és éledések óhatatlanul összecsapásokba torkollanak, és lőn. Röviden: Magyar Péter állítólag virágnyelven ugyan, de lealkoholistázta Gyurcsány Ferencet, aki a Facebook oldalán pocsék embernek nevezte pártelnökkollégáját.

Olcsó megúszása lenne a cikkírásnak, ha hosszasan idézném a DK első emberének Facebook-gondolatait, habár a poszt párbajról szóló része kifejezetten szórakoztató, belegondoltam ugyanis, hogy Gyurcsány Ferenc melyik párbajnemet választaná. Pisztolynál a remegő kéz (Micsoda? De gonosznak tetszik lenni a nyájas olvasónak! Nekem pártelnökúr életkora járt a fejemben, mert én is tapasztalok már mindenféle, a párbajozás során győzelmiesélyt csökkentő generációs mellékhatást, noha bő tízessel vagyok mögötte lemaradva.), na, szóval a pisztoly nem biztos, hogy a legjobb választás, és kardnál is hajlamos lennék inkább a Tisza Párt elnökére tenni. Nálunk, a mérnöki karon volt még az ivópárbaj is, de ez megint csak ingoványos zsákutca, úgyhogy nem árulom el, ez esetben melyikük lenne a favoritom.

Hm, van ebben kihívás. Habár a címbe sztárboxot írtam, ám igazából semmilyen verekedős összecsapást nem éreznék fair playnak. Na de akkor mégis mi légyen, ami bőséggel tesztoszteronikus, ugyanakkor egyenlő esélyt biztosít a felek számára? Talán mégis csak az ivópárbaj a legjobb megoldás, de, mert politikusok mérnék össze az erejüket, azzal a csavarral, hogy az előre megállapodott, ám jelentős mennyiségű alkohol elfogyasztását követően kamerák előtt, élő egyenes adásban kell válaszolniuk a NER-hez fűződő viszonyukat firtató felvetésekre, majd fél órában egymást is kérdezhetik szabadon, végül egy órán keresztül a megjelent újságírók kérdéseire válaszolnak, miközben frissítőként kizárólag Krúdy fröccsöt ihatnak.

Á, ez se jó. Mert lehet, hogy pont az veszítene, amelyikük őszintére itta magát. Oly igazságtalan a politika!