A Morgan Stanley elnöke is eltűnt egy szicíliai jachtbalesetben

A Morgan Stanley elnöke is eltűnt egy szicíliai jachtbalesetben

A Szicília partjainál elsüllyedt Bayesian luxusjacht. (Fotó: Liquid News Feed X-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Szicília partjainál hétfő este történt jachtbaleset során nem csak Mike Lynch brit techmilliárdos tűnt el: a BBC beszámolója szerint a hajón volt és jelenleg a hatóságok keresik Jonathan Bloomert, a Morgan Stanley International és a Hiscox biztosítótársaság elnökét valamint feleségét is.

Egy ember meghalt, hatan eltűntek – közöttük Mike Lynch brit számítástechnikai nagyvállalkozó –, miután váratlanul erős viharba került és elsüllyedt egy luxusjacht hétfő hajnalban a szicíliai partok közelében – erről még hétfőn az MTI számolt be. A brit zászló alatt hajózó, 56 méter hosszú Bayesian jachton tizenkét utas és tízfős legénység tartózkodott, és éppen Porticello kikötőjétől 700 méterre horgonyzott a nyílt vízen, amikor erős széllökések és özönvízszerű esőzés kísérte heves vihar tört ki, s a hajó egy víztölcsér útjába került – állt az olasz parti őrség közleményében. Szemtanúk elmondták, hogy a jachtot gyorsan elborították a hullámok, mielőtt elsüllyedt. Tizenöt embernek sikerült a süllyedés előtt elhagyni a hajót, közöttük volt egy egyéves gyermek is.

A luxusjacht közvetve Mike Lynch felesége, Angela Bacares tulajdonában van, akit kimentettek, de Mike Lynch az eltűntek között van. Szintén az eltűntek között tartják számon Chris Morvillo ügyvédet is, ő Mike Lynchet is védte egy ügyben. A Hvg.hu írta meg, hogy Lynchet korábban csalással vádolták meg, ezért börtönbüntetést is kapott, azonban júniusban felmentették a vádak alól az Egyesült Államokban.