Pintér Sándorhoz kerül a köznevelés és a szociális ágazat, és valószínűleg az egészségügy is

Pintér Sándorhoz kerül a köznevelés és a szociális ágazat, és valószínűleg az egészségügy is

Pintér Sándor és Orbán Viktor az operatív törzs ülése előtt, 2020. szeptember 26-án (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A minisztériumok felsorolásáról szóló törvényjavaslat egyik indoklásából azt lehet kiolvasni a Hvg szerint, hogy a köznevelés és  szociális ágazat a Belügyminisztériumhoz kerül, de korábban voltak arra utaló jelek, hogy az egészségügyet is Pintér Sándor irányíthatja. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ugyanis megszűnt, az alá tartozó területeket szétosztották.

„A Nemzeti Védelmi Szolgálat hatásköre a belügyminiszter által irányított ágazatok közül – a kormányzati szolgálati jogviszonyban állók kivételével – a köznevelési és a szociális intézményekre nem terjed ki” – áll az indoklásban.

Ebből tehát az derül ki, hogy a köznevelési és a szociális intézmények a belügyminiszter által irányított ágazatok közé fognak tartozni. 

Az egészségügyi ágazatra vonatkozóan nem szerepel ilyen utalás a törvényben, de korábban szintén a Hvg szúrta ki, hogy egy törvényjavaslatban „egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszterről” van szó, ami arra utalhat, hogy valóban a közbiztonságért is felelős Belügyminisztérium alá kerülhet a jövőben az egészségügy felügyelete.

De erre utalhat a Hvg szerint az is, hogy Pintér Sándor pénteken Kásler Miklóssal találkozott, aki mindeddig az egészségügyért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője volt. Azt viszont már napok óta biztosan lehetett tudni, hogy Kásler Miklós nem lesz tagja Orbán Viktor ötödik kormányának, a kormányalakítási megbeszélésen sem vett részt.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.