Privátbankár: Bankvezérekhez köthető cég is milliókat kapott vadászház-felújításra

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hét millió forintot nyert egy lovászpatonai szálláshely fejlesztésére egy bankvezérek tulajdonában lévő kft. a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által kiírt Kisfaludy-pályázaton – írja a Privátbankár.hu.

A Wildex Kft. a Veszprém megyében található Heiter majorban lévő hat szobás vadászházának fejlesztésére fordíthatja az összeget. A Wildex Kft. tulajdonosa az Agroprodukt Zrt. (a Pápai Állami Gazdaság jogutódja) volt, de 2019-ben eladta a teljes üzletrészét. Az új tulajdonos pedig a Heiter Major Kft. lett. A Mádl István milliárdos üzletemberhez tartozó Agroprodukt cégcsoport 5 vállalata – köztük a Wildex is – 2017 júniusában csatlakozott a Bonafarm csoporthoz, amely pedig Csányi Sándor OTP-vezér agráros cégbirodalma. 

Az Agroprodukt szerteágazó tevékenységei közé tartozik a vendéglátás (lovászpatonai Heiter major) és a gyümölcstermesztés is: 80 hektár gyümölcsössel rendelkezik, amelyben alma, körte és szilva terem – olvasható a Bonafarm oldalán.

A Wildex azonban ma már újra Mádl Istvánhoz köthető, hiszen ő az egyik tulajdonosa a Heiter Major Kft.-nek. A Csányi Sándorral való kapcsolat azonban megmaradt, hiszen Mádl István változatlanul igazgatótanácsi tag az Agroprodukt Zrt.-ben Csányi Attilával együtt, aki a bankvezér fia és a Bonafarm vezérigazgatója.

A 7 millió forintos állami támogatást elnyerő lovászpatonai szálláshelynek azonban más érdekes tulajdonosa is van, hiszen a 2019-ben alapított és vagyonkezelés mellett vadgazdálkodással is foglalkozó Heiter Major Kft.-ben tulajdonos Andreas Wolfgang Treichl is, aki szintén bankvezér volt, csak éppen az osztrák Erste Group élén állt 2020 elejéig, amikor az Erste Alapítvány élére ment át.