Reggel hatkor kopogtatott a NAV az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert ajtaján

Reggel hatkor kopogtatott a NAV az újpesti alpolgármester, Trippon Norbert ajtaján

Trippon Norbert (Fotó: Trippon Norbert / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kedd reggel 6 órakor egy 5 fős NAV-különítmény hajtott végre házkutatást az otthonunkban – jelentette be a közösségi oldalán Trippon Norbert újpesti alpolgármester, egyben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd polgármesterjelöltje. 

Mint beszámolt róla, a nyomozók feltúrták a házukat, ám csak egy magánszerződést vittek magukkal, illetve számlákat, amelyeket ő adott a kezükbe. – Ehhez nem volt szükség erre a felháborító eljárásra, és őszintén sajnálom azt az öt NAV-os nyomozót, akit vélhetően politikai okokból küldtek feldúlni egy család békés otthonát – fogalmazott a politikus, hangsúlyozva, hogy 19 nappal az önkormányzati választások előtt tartottak nála házkutatást. pedig ellene NAV-nyomozás nem zajlik.

– Mi ez, ha nem kampányházkutatás!? Wintermantel Zsolt bukott fideszes polgármester érdekében? – tette fel a kérdést. (Wintermantel Zsolt a Fidesz IV. kerületi polgármesterjelöltje – a szerk.) Szerinte az ügy hátterében az áll, hogy 2019 végén eladták korábbi lakásukat és vettek egy felújítandó házat Újpesten, melyet jó pár kivitelezővel újítottak fel, igazolt, legális forrásokból a következő évben. – A házkutatás tudtommal az egyik akkoriban nálunk dolgozó kivitelező évekkel későbbi NAV eljárása miatt történt, vélhetően áfacsalás ügyben, de erről konkrétabb tájékoztatást nem kaptam, mivel az ügyben sem tanú, sem gyanúsított nem vagyok – szögezte le Trippon. Az alpolgármester arra is kitért, hogy a fideszes propagandasajtó már napok óta támadja családi otthona vásárlásával és felújításával.

A Telex néhány nappal ezelőtt értesült egy folyamatban lévő nyomozásról, de akkor még nem volt szó arról, hogy Trippon Norbert is érintett lehet (akinek környezete határozottan rögzítette, hogy a politikust sem tanúnak, sem gyanúsítottnak nem nevezte meg a hatóság). A portál úgy tudja, győri nyomozók buktattak le egy nagy számlagyárat, több tucat embert gyanúsítanak azzal, hogy a kiterjedt hálózat tagjai voltak. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség a lappal közölte, hogy az ügyben feltárt vagyoni hátrány több 100 millió forintra rúg. A terheltek száma 39, az eljárás egy éve folyik, letartóztatásban jelenleg senki nincsen, kutatás, lefoglalás viszont volt az ügyben. A portál azt írja, legalább három éven át (2019 és 2022 között) R. Miklós (más néven Fradista Miki) vezetésével egy hierarchikus szervezetben felépített bűnszervezet működött, 20 feletti kamucéggel, sok haszonhúzóval, és 40 körüli aláíróval, ügyintézővel és fullajtárral, akik postázták a pénzeket, számlákat, vagy csak aláírtak.