Részeg amerikai fiatal ütötte meg az Országgyűlési Őrség tagját – videón a randalírozás

Részeg amerikai fiatal ütötte meg az Országgyűlési Őrség tagját – videón a randalírozás

Részeg amerikai randalírozott a parlamentnél (Fotó: Központi Főügyészség)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és 2 évre kiutasította Magyarország területéről a bíróság azt az amerikai férfit, aki megütötte az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagját – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 55 órán belül bíróság elé állította az őrizetben lévő amerikai férfit.

A vád szerint a 21 éves amerikai állampolgár 2023. április 4-én 2 óra körül ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni. A külföldi fiatal cselekményét látta az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja, aki magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta a férfit, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel.

A férfi magatartásával az ismételt felszólítások ellenére sem hagyott fel, többször megpróbálta a láncot átlépni, melyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt. Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően elítélte a férfit és egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tárgyaláson előterjesztett büntetési indítványával is, így a vádlottat egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte és 2 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Az esetet a biztonsági kamerák is rögzítették.

 

Címkék: bűncselekmény