Rétvári bejelentette: a határvadászok átvették a katonák feladatait a déli határon

Rétvári bejelentette: a határvadászok átvették a katonák feladatait a déli határon

Határvadászok (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Honvédség katonái befejezték az aktív műveleti szolgálatot a déli határszakaszon, feladataikat a határvadász ezred tagjai vették át csütörtökön az MTI szerint.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, az átadás-átvétel alkalmából a hercegszántói határvédelmi bázison tartott eseményen közölte: ezen a határszakaszon idén több mint 263 ezer illegális határátlépési kísérlet történt. Elmondható, hogy akik itt szolgálnak, azok az Európai Unió egyik „leginkább támadott” határszakaszát védik – fűzte hozzá.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára komoly eredménynek nevezte, hogy négy magyar katonából három már szolgált a határnál, tanúbizonyságot téve felkészültségéről, hazaszeretetéről, a béke iránti elkötelezettségéről.

Mint a Magyar Hang beszámolt róla, november végi adatok szerint a szerződéses határvadászok tizede már felmondott. A rendőrség folyamatosan toboroz határvadászokat, jelenleg is arra buzdítanak honlapjukon, hogy „legyél te is szerződéses határvadász”.