Rezsitámogatást javasol a háziorvosoknak a II. kerület

Rezsitámogatást javasol a háziorvosoknak a II. kerület

Új háziorvosi rendelő a Vízivárosban (Fotó: másodikkerület.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A II. Kerület, élve felterjesztési jogával, azt kéri az illetékesektől, hogy a háziorvosok kedvezményes áron juthassanak energiához, hogy ne lehetetlenüljön el a háziorvosi rendszer. A budai kerületben ezen a télen még olcsó tarfia érvényesül annak köszönhetően, hogy márciusig előre fixált áron kapják az áramot, illetve a gázt – derül ki Őrsi Gergely, II. kerületi polgármester Facebook-bejegyzéséből. 

Mint írja, a II. kerületben az előrelátó energia-beszerzésnek és a szerencsének is köszönhetően tavaszig kedvező áron jutnak áramhoz és földgázhoz. Utána viszont egyelőre nem ismert, milyen piaci árakkal kell szembe nézniük.

Az év utolsó képviselő-testületi ülésén ezért arról döntöttek, hogy „kezdeményezik az ágazatért felelős szervnél azon jogszabályok módosítását, amelyek lehetővé teszik, hogy az alapellátásban dolgozó orvosok központi finanszírozásában érvényesüljön a rezsiköltségek emelkedésének a kompenzálása, egyúttal kerüljenek vissza a rezsitámogatotti körbe a fenntartótól függetlenül az egészségügyi- és szociális intézmények is.”

Mint megjegyzi, a Fidesz és a KDNP frakciói nem támogatták a felterjesztést, aminek az az üzenete, hogy szerintük kizárólag az önkormányzat feladata a felmerülő többletköltségek vállalása. Végül a testület többsége határozott a kezdeményezésről.