Rogán Antal felügyelete alatt megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

Rogán Antal felügyelete alatt megalakul a Digitális Magyarország Ügynökség

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országházban 2022. május 18-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új korszak veszi kezdetét Magyarországon az általános digitalizációs folyamatban a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerint. Megalakul ugyanis a Digitális Magyarország Ügynökség, ami egyfajta ernyőszervezetként szinte valamennyi hazai digitalizációs folyamatot egy platformra tereli majd a hatékony fejlesztés és működés érdekében.

Az ügynökség fő feladata a kormányzati digitalizáció, valamint a „digitális állampolgárság” megteremtése. – Cél az átláthatóság, a kiszámíthatóság, a hatékony és gyors ügyintézés biztosítása, hogy Magyarországot egy jól működő XXI. századba vezesse át – írták. A megalakuló ügynökség feladatokat vesz át minisztériumoktól, működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli.

A Digitális Magyarország Ügynökség létrehozásáért és működtetéséért felelős miniszteri biztossá Guller Zoltánt nevezik ki, akiről úgy fogalmaztak, hogy az elmúlt 6 évben nemzetközi szinten is egyedülálló és példaértékű digitális működés alapjait tette le a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ létrehozásával. A turizmusban a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnökeként folytatja munkáját.