Sára Botond lesz Pikó András kihívója Józsefvárosban

Sára Botond lesz Pikó András kihívója Józsefvárosban

Sára Botond (Forrás: Sára Botond/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sára Botond, fővárosi főispán is ringbe száll fideszes színekben a június 9-i önkormányzati választáson és elindul polgármester-jelöltként a VIII. kerületben – a politikus ezt a közösségi oldalán jelentette be. Azt írta, hogy a kerületben most „hajléktalanhelyzet tarthatatlan, az utcák egyre koszosabbak és szemetesebbek, a közbiztonság helyzete is romlott”. – Amennyiben mi vezetjük a várost, újra rend és fejlődés lesz – mondta a Facebookra feltöltött videójában.

A józsefvárosi polgármesteri posztért Pikó Andrással, a kerület jelenlegi polgármesterével kell megküzdenie. 

Sára Botond 2018 és 2019 között már vezette a kerületet, majd a helyhatósági voksoláson szoros versenyben, de alulmaradt Pikó Andrással szemben. 2022-ben elindult a kerület országgyűlési képviselői székéért is, akkor Jámbor Andrástól kapott ki.

A VIII. kerület az elmúlt napokban amiatt került a hírekbe, mert a magyar állam egy törvényjavaslattal kisajátítana 10 ingatlant a Diószegi Sámuel utcában, azok helyén a tervek szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanárképző épülete állna majd „köznevelési valamint felsőoktatási feladatokkal összefüggő tevékenység ellátása céljára”. A kerületi önkormányzat ugyanakkor azt kifogásolja, hogy a tervekről őket ne is tájékoztatták. Pikó András azt mondta, hogy ezekben az ingatlanokban jellemzően nagyon szegény, rászoruló családok laknak, akik részére egy átfogó városrehabilitációs tervet készített az önkormányzat. A kormány mostani lépésével 200 család lakhatása kerül veszélybe.