Semjén Zsolt több mint egymilliárd forintból fejlesztheti a vallásturizmust

Semjén Zsolt több mint egymilliárd forintból fejlesztheti a vallásturizmust

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (CIC) 67. közgyűlésének megnyitó ünnepségén 2021. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Vallásturizmust” fog finanszírozni a kormány, de nem határozta meg pontosan, mit ért ez alatt – írja a Hvg.hu a Magyar Közlöny alapján. Annyira fontosnak tartja a témát a kormány, hogy a következő nyolc évre meghatározta, mennyi pénzt fognak erre a célra fordítani.

Az egymilliárd forint csak 2023-ra jár, 2030-ban már „csak” 640 millió forintot terveztek erre a célra, kérdés persze, hogy mit ér ez a pénz addigra a jelenlegi magas infláció miatt. A pénzt egy részét minden évben a Bethlen Gábor Alap kapja, egy másik hányadát a Miniszterelnökség. A téma felelősének, vagyis Semjén Zsoltnak háromévente írnia kell egy jelentést arról, hogy áll a végrehajtás. 

A turizmust egyébként Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök felügyeli, de ezt a témakört a határozat szerint kivették a kezéből. Semjén Zsoltnak egyeztetnie kell Rogánnal „a turizmust érintő átfogó szakmai kérdések esetén”.