„Sokak által ismert celebet” hallgatott ki a NAV

„Sokak által ismert celebet” hallgatott ki a NAV

Cégtábla a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi irányításának helyet adó épületen a főváros V. kerületében, a Széchenyi utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyanúsítottként hallgattak ki egy közismert zenészt, aki a bizonyítékok szerint eltitkolta jövedelmét az adóhatóság elől – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

A NAV pénzügyi nyomozói több eljárást folytattak a „sokak által ismert celebbel” szemben, akinek az egyik videómegosztó portálon közzé tett klipjei után az elmúlt két évben több mint százmillió forint bevétele származott, amelyet elhallgatott az adóhatóság elől – írták.

Hozzátették: költségvetési csalás miatt folytatnak eljárást, mivel a zenész szja-bevallási és fizetési kötelezettségének nem tett eleget, amivel mintegy húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek. A NAV nyomozói és járőrei bizonyítékokat, és – az okozott vagyoni hátrány biztosítására – különböző vagyonelemeket foglaltak le – tudatta a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága.

Címkék: NAV