Sokallják a horvátok az INA vételárát

Sokallják a horvátok az INA vételárát

Autósok tankolnak a magyar - horvát határnál, Letenye ellentétes oldalán, Muracsánynál lévő horvát INA benzinkútnál. (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az INA-részvények visszavásárlásának ügyében csak akkor születhet egyezség, ha a javasolt árban közelednek egymáshoz a felek – írja a Világgazdaság, Tomislav Coric horvát gazdasági minisztert idézve.

Coric megfogalmazása szerint néhány hónapon belül eldől, hogy a horvát állam visszavásárolja-e a nemzeti olajtársaságban meglévő tulajdonrészét a Moltól.

Az Erste Befektetési Zrt. értékelésében arra következtet, hogy a horvát ajánlat nagyon messze lehet a Mol által elvárttól, így nem valószínű, hogy rövid távon megállapodás születik. A bankház szerint a Mol 1,5-2 milliárd dolláros vételi ajánlatot várhat el az irányítói jogokat is tartalmazó, 49,2 százalékos INA-pakettért - írja a lap. (MTI)

Címkék: Mol