Somogyi kollégium zár be a brutális rezsiárak miatt

Somogyi kollégium zár be a brutális rezsiárak miatt

Rezsi (Fotó: Kwon Junho / Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bezár a Barcs melletti erdőben, az egykori Széchenyi-kastélyban működő erdésztechnikusi kollégium – írta meg a Népszava szerdán. Mint írták, a fenntartó Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) hivatalosan ugyan nem indokolta a lépést, ám a nevelőtanároktól kapott tájékoztatás szerint a drasztikusan megnövekedett gáz- és áramárak állnak a döntés mögött.

A diákok a kollégium mellé felhúzott iskolaépületben tanulták a szakmai tárgyaik többségét. Így például a birtokon saját kezelésű tanerdő, teljes erdészeti gépsorok, motorfűrészes tanpálya, mezőgazdasági vontatóvezetői tanpálya, képzéshez szükséges tanműhely, csemetekert, minősített lőtér, fegyverszoba, TMK-műhely és gépjárművek segítették a diákokat. Az egyik szülő arról beszélt a lapnak, a gyerekek imádták a helyet, a fia éppen azért választotta ezt a képzést, mert az erdőben lakhattak. Vagyis a cirka három tucat diák és szüleik rettenetesen elkeseredtek, úgy érzik, a döntéssel éppen a lényege veszik el a képzésnek. Ezután egyébként a barcsi belvárosi kollégiumban kell majd laknia a tanulóknak, amit az egyik diák úgy kommentált: „Rigócról bemenni a barcsi koleszba olyan, mintha börtönbe mennél…”.

Címkék: kollégium