Somos András: „Felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

Somos András: „Felfüggesztem a televíziós tevékenységemet”

Forrás: ATV youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet” – írja Facebook-posztjában Somos András, az ATV műsorvezetője. Mint írja, 1995 óta párhozamosan két szakmában próbált maximálisat nyújtani. „Hálás vagyok a sok ismeretért és tapasztalatért, amelyeket az évek során megszereztem. A kettős terhelés 2018 óta, mikortól önálló ügyvéd is vagyok, mostanra ütött vissza, a reggeli adásban elkövettem egy súlyos hibát, amely egyébként – aki ismer tudja – a gondolataimtól, a számomra oly fontos áldozatvédelemtől, a bántalmazottak iránt érzett ösztönös szolidaritástól teljesen távolra sodort a befogadó szemében”.

Kedden reggel az ATV Szigorlat című műsorában Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt a vendég. Rögtön a beszélgetés elején szóba került a pedofília kérdésköre, majd kitértek a gyermekpornográfia miatt elítélt volt nagykövet, Kaleta Gábor ügyére is, akiről Somos azt mondta, hogy „ő nem volt pedofil”. Erre Márki-Zay rögtön reagált is, mondván, hogy Kaleta Gábort pedofíliáért ítélték el Peruban és Magyarországon is. Az eset után az ATV levette a képernyőről Somost és fegyelmi eljárást indított. Somos András azt írta: a mostani helyzetben nem tehetett mást, „a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot”.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.